Теніс України у соцмережах

Доха. Єлєна Рибакіна переграла "нейтральну" Анастасію Павлюченкову і стала фіналісткою турніру

3-я ракетка змагань категорії WTA 1000 в катарській Досі представниця Казахстану Єлєна Рибакіна стає другою фіналісткою турніру. В боротьбі за вихід у титульний матч Єлєна в двох партіях здолала спортсменку без прапора "нейтральну" Анастасію Павлюченкову, яка займає 32-гу сходинку поточного світового рейтингу. На перемогу в протистоянні Рибакіна витратила приблизно півтори години ігрового часу. 

WTA 1000
Доха, Катар
1/2 фіналу

(3) Єлєна Рибакіна - Анастасія Павлюченкова - 6:2, 6:4

Після доволі рівного початку зустрічі Єлєна Рибакіна повністю захопила ігрову ініціативу приблизно із середини стартового сету. Представниця Казахстану до завершення стартової партії встигла відзначитися одразу двома брейками і спокійно завершила цей відрізок матчу на свою користь. 

В дебюті другого сету Рибакіна знову повела в рахунку із геймом на прийомі в активі, але цього разу у Павлюченкової був чудових шанс на те, аби вирівняти становище. Анастасія заробила одразу 6 брейк-поінтів на одній з подач суперниці, але реалізувати цю можливість так і не змогла. Коли одразу після цього Єлєна оформила другий брейк і зміцнила свою перевагу в рахунку, здавалося, що матч можна вже завершувати. Але, як показала практика, боротьба тільки починалась. 

За рахунку 5:2 Рибакіна вийшла подавати на перемогу, проте Павлюченкова зуміла завадити суперниці зробити це з першої спроби. Більше того, брейк-поінт Анастасія заробила і в наступному геймі на прийомі, вже за рахунку 4:5. Втім, цього разу Єлєна подачу втримала і забрала разом із нею увесь матч.

В фіналі змагань в Досі Єлєна Рибакіна зіграє проти лідерки світового рейтингу польської спортсменки Іги Свьонтек, яка добряче зекономила сили після того, як її суперниця по півфіналу - представниця Чехії Кароліна Плішкова - знялась із зустрічі ще до її початку

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне