Теніс України у соцмережах

Белінда Бенчіч організувала ще один камбек у Чарльстоні і пробилась до півфіналу турніра.

Швейцарська тенісистка Белінда Бенчіч стає першою півфіналісткою змагань категорії WTA-500 в американському Чарльстоні. На стадії 1/4 фіналу Белінда в надзвичайно напруженому протистоянні здолала другу ракетку турніру Паулу Бадосу-Хільберт. Представниця Іспанії впевнено виграла стартовий сет і навіть вела з брейком по ходу другої партії, втім не зуміла довести зустріч до перемоги.

WTA-500 
Чарльстон, США
1/4 фіналу

(10) Белінда Бенчіч - (2) Паула Бадоса-Хільберт - 2:6, 7:6(2), 6:4

Белінда Бенчіч вже вдруге по ходу турніру в Чарльстоні спромоглась оформити дуже пристойний камбек. Ще в першому колі швейцарська тенісистка виплуталась із надзвичайно непростої ситуації в матчі проти Сію Ван. Але зараз у чвертьфіналі суперниця у Бенчіч була куди більш досвідчена і зіркова. І до власної переваги в рахунку ця суперниця мала б поставитися більш відповідально.

Паула Бадоса-Хільберт дуже швидко захопила ініціативу в матчі. Вже в стартовому геймі зустрічі Белінда опинилась на межі програної подачі, але таки відігралась з потрійного брейк-поінту. Іспанська тенісистка трагедії з упущеної можливості для брейку робити не стала і вже за кілька хвилин повела в рахунку - наступний гейм на власній подачі Бенчіч віддала вже без боротьби.

Чесно кажучи, навіть натяків на перелом у грі, здавалось, не було. До кінця стартового сету Паула оформила ще один брейк, причому цього разу іспанська спортсменка таки оформила його під нуль. Ну а Бенчіч продовжила мучитися ледь не в усіх геймах на власній подачі. Першу партію врятувати шансів у неї просто не було, а в дебюті другого сету в перебігу поєдинку не змінилось геть нічого.

Белінда знову вистояла у стартовому геймі сету, відігравши ще парочку брейк-поінтів. Але в середині партії Бадоса-Хільберт таки відзначилась на прийомі. Все? Матч завершено? Здавалось би так, адже до цього моменту жодної боротьби Бенчіч на подачі суперниці не нав'язувала. Брейк-поінтів у швейцарської спортсменки не було взагалі. Але раптом - перший бойовий гейм на подачі Паули і Бенчіч одразу оформила зворотній брейк.

Навіть дотягнути до тай-брейку виявилось для Бенчіч не так вже й просто. В одному з геймів Белінді навіть довелось відігравати подвійний прихований матч-болл у суперниці. Але представниця Швейцарії вистояла, а от вже на тай-брейці зіграла максимально зібрано і впевнено.

У вирішальній партії і Бенчіч заграла трохи чистіше, і Бадоса-Хільберт стала підсідати. Так, вже після першого гейму сету Белінда вперше за увесь матч повела в рахунку з брейком. Втримати перевагу до перемоги, правда, не вдалось - в середині вирішального відрізку матчу Паула відігралась. Але Бенчіч моментально відновила перевагу в рахунку і вже з нею чітко довела зустріч до перемоги.

Теніс України в соцмережах: Facebook і Telegram

Коментарі

Популярне