Теніс України у соцмережах

Бернарда Пера несподівано впевнено переграла Анетт Контавейт у фіналі змагань в Гамбурзі.

Американська тенісистка Бернарда Пера стає тріумфаторкою змагань категорії WTA-250 в німецькому Гамбурзі. В титульному матчі турніру Бернарда в двох партіях впоралась із лідеркою посіву і 2-ю ракеткою світу представницею Естонії Анетт Контавейт. На перемогу у фіналі змагань Пера витратила всього 1 годину і 15 хвилин ігрового часу.

WTA-250
Гамбург, Німеччина
Фінал

Бернарда Пера - (1) Анетт Контавейт - 6:2, 6:4

Здавалося б, Анетт Контавейт на папері була явною фавориткою фіналу змагань у Гамбурзі. На користь естонської тенісистки говорила і різниця в світовому рейтингу, яка складала майже 80 позицій, і досвід виступів у вирішальних стадіях турнірів. Дистанцію на змаганнях обидві тенісистки пройшли надзвичайно впевнено, не віддавши своїм суперницям жодного сету. Але всі ці передматчеві розклади розсипались вже по ходу стартової партії протистояння.

В ній Пера буквально розгромила свою куди більш імениту суперницю. Бернарда одразу ж вирвалась вперед із брейком і не просто впевнено утримала перевагу, а й зміцнила її ще одним успіхом на прийомі наприкінці сету. Подачу на партію, в принципі, як і всі інші власні гейми в цьому відрізку матчу, Бернарда провела надзвичайно впевнено.

Контавейт не вдалось змінити хід протистояння і в другій партії. Знову саме Пера вирвалась вперед із брейком, а буквально за кілька хвилин американська тенісистка вдруге поспіль відзначилась на прийомі. Здавалося б, доля фіналу вирішена, але Анетт знайшла в собі сили загострити боротьбу і один брейк відіграла. Інтрига, правда, прожила досить недовго - з другої спроби Бернарда Пера подала на перемогу в титульному матчі турніру.

Титул в Гамбурзі стає для Бернарди Пери вже другим поспіль - тиждень тому американська тенісистка виграла змагання в Будапешті. Цікаво, що до липня 2022-го року Пера жодного разу не пробивалась навіть у фінали змагань рівня WTA.

Теніс України в соцмережах: Facebook і Telegram

Коментарі

Популярне