Теніс України у соцмережах

Карлос Алькарас не зміг пробитися у фінал US Open - 2023


Іспанський тенісист Карлос Алькарас, який на останньому мейджорі в сезоні отримав 1-й номер посіву, зупинився на стадії півфіналу. В боротьбі за вихід у титульний матч турніру Карлос в чотирьох сетах поступився представнику країни-терориста Даніїлу Медвєдєву.

US Open - 2023
Нью-Йорк, США
Чоловічий одиночний розряд
1/2 фіналу

(3) Даніїл Медвєдєв - (1) Карлос Алькарас - 7:6(3), 6:1, 3:6, 6:3

Напевно, навідміну від першого півфіналу, в цьому матчі не було явного фаворита. Саме тому вболівальники очікували побачити справжню боротьбу. І їхні сподівання почали виправдовуватись з перших же розіграшів зустрічі. Стартовий сет цілком можна занести до розряду бойових. Партія логічно закінчилась саме тай-брейком, хоча у Алькараса в середині сету була класна нагода відзначитись на прийомі - іспанський тенісист не реалізував подвійний брейк-поінт. 

Найцікавіше, що стартовий сет на тай-брейці Карлос програв маючи солідну перевагу, як на корті, так і за статистикою. У Алькараса набагато краще працювала перша подача. Він наколотив більше віннерів і менше помилявся. Але, так буває, сет залишив за собою саме Медвєдєв.

Про другу партію такого точно не скажеш. Перемогу в ній здобув саме той тенісист, який повністю диктував хід матчу. Який володів стовідсотковою перевагою на корті. І цей хтось - Даніїл. Певно, у професіоналів такого не буває, чи, принаймні, не має такого траплятися, але дуже схоже, що після програного тай-брейку Карлос трохи поплив. Медвєдєв чіплявся за кожен гейм на подачі суперника, в кожному діставався до брейк-поінтів, але відзначився на прийомі двічі. Цього вистачило для перемоги в сеті і комфортної переваги - 2:0 у матчі.

Третій сет, нарешті, Алькарас довів до логічного завершення. Іспанець знову потрохи став забирати собі ініціативу і цього разу Карлос чітко скористався цією перевагою - доволі швидкий брейк і впевнена гра на власній подачі до самого завершення сету.

Четверта партія теж цілком могла стати продовженням камбеку Алькараса. Іспанський тенісист знову спробував швидко піти у відрив із брейком, але Медвєдєв з трьох брейк-поінтів втримав подачу. А от своїм шансом на прийомі Даніїл скористався сповна і сам опинився попереду із брейком. Карлітос ще міг врятуватися, але при подачі Медвєдєвим на матч іспанський тенісист не реалізував три брейк-поінта, а от Медвєдєв з четвертого матч-болу поставив крапку у цій зустрічі.

У фіналі US Open - 2023 Даніїл Медвєдєв тепер зіграє із сербським тенісистом Новаком Джоковичем, який переграв американця Бена Шелтона.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне