Теніс України у соцмережах

Марта Костюк програла в другому раунді турніру WTA-500 в Сан-Дієго


Українська тенісистка Марта Костюк не зуміла пробитися у чвертьфінал турніру категорії WTA-500 у американському Сан-Дієго. На стадії другого кола Марта в трьох партіях поступилась представниці Бразилії Беатріс Хаддад Майї, яка отримала на змаганнях 7-й номер посіву.

WTA-500
Сан-Дієго, США
1/8 фіналу

(7) Беатріс Хаддад Мая - Марта Костюк - 7:5, 6:7(3), 6:2

Фірмові гойдалки жіночого тенісу можна було побачити в цьому матчі другого кола змагань у Сан-Дієго. Першу партію, яку, здавалося б, має залишати за собою Марта Костюк, у підсумку виграла бразильська тенісистка. І навпаки, в другому сеті перевагу мала Хаддад Мая, але українській спортсменці вдалось схилити шальки терезів на свою користь.

Отже, в першому сеті саме Марта увесь час була на крок попереду. Костюк двічі вела в рахунку із брейком і навіть виходила подавати на партію, втім в тому геймі українка не реалізувала одразу 3 сет-боли. Беатріс в останній момент відігралась, а потім, певно на емоційному підйомі, ще й завадила Костюк подати на тай-брейк.

Майже зворотня ситуація трапилась в другому сеті. Ближче до його завершення Хаддад Мая зуміла захопити ініціативу, двічі виходила вперед з брейком і двічі намагалась подати вже не на сет, а на перемогу в усьому матчі. І тепер вже Костюк демонструвала стійкість і неодмінно відігрувалась. Більше того, Марта впевнено лишила за собою тай-брейк, хоча на самому його початку програла розіграш на власній подачі.

Чи варто окремо говорити про третій сет? Поборотися в ньому Костюк завадила і фізична втома, і проблеми зі здоров'ям. Українська тенісистка поступалась із двома брейками, але при подачі суперницею на перемогу зуміла відіграти потрійний матч-бол і ліквідувати один брейк. Після цього гейму Костюк довелось звертатися по допомогу до медиків через проблеми із задньою поверхнею стегна. У зустріч Марта повернулась, але лише для того, аби програти власну подачу і віддати разом із нею перемогу суперниці.

В чвертьфіналі змагань в Сан-Дієго Беатріс Хаддад Мая зіграє проти Барбори Крейчикової, яка трохи раніше здолала ще одну українську тенісистку Ангеліну Калініну.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі