Теніс України у соцмережах

Марта Костюк поступилась Дар`ї Касаткіній на старті змагань в Токіо

Українська тенісистка Марта Костюк не зуміла подолати стартовий раунд змагань категорії WTA-500 в Токіо. В матчі першого кола Марта в напруженому трьохсетовому поєдинку поступилась Дар`ї Касаткіній, яка отримала в столиці Японії 6-й номер посіву. Костюк виграла стартову партію зустрічі, втім дозволила суперниці взяти два наступних сети. 

WTA-500
Токіо, Японія
1-й раунд

(6) Дар`я Касаткіна - Марта Костюк - 3:6, 6:4, 6:3

Обидві тенісистки почали зустріч достатньо обережно. І, як показав подальший розвиток подій, максимально стабільно в контексті гри на власній подачі. Якщо долю стартового сету вирішив єдиний брейк, який Марта оформила в середині партії, причому з єдиного на обох суперниць брейк-поінту в цьому відрізку матчу, то далі виграних на прийомі геймів було значно більше ніж захищених власних подач.

Отже, в другій партії обидві тенісистки почали буквально сипати брейками і тепер долю відрізку вирішив єдиний гейм на власній подачі, який Касаткіна зуміла захистити в середині сету. Апофеозом партії став сет-бол у Дар`ї. Марта провела непогану атаку, змусила суперницю відповісти не надто вдалою свічкою, але з простого смешу українська тенісистка пробила в трос, від якого м`яч приземлився в ауті. 

За такої гри якось і не хочеться виділяти той факт, що в третій партії Костюк двічі лідирувала з брейком. Адже фактично і весь другий сет саме українська тенісистка була на крок попереду суперниці. Тим більше, що Касаткіна і цього разу відставання відігравала моментально. Ну а останні два гейми на власній подачі Дар`я провела максимально ефективно, що і дозволило їй святкувати перемогу. 

В другому колі змагань в Токіо Дар`я Касаткіна зіграє проти представниці Греції Деспіни Папаміхаїл. 

Нагадаємо, що в Токіо продовжує виступи ще одна українська тенісистка Ангеліна Калініна, яка на старті змагань переграла американку Ешлін Крюгер.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне