Теніс України у соцмережах

Себастьян Корда за три години здолав Бена Шелтона у чвертьфіналі Мастерса в Шанхаї


Себастьян Корда виходить переможцем із американського дербі у чвертьфіналі змагань категорії Мастерс в Шанхаї. В максимально напруженій боротьбі Себастьян здолав свого співвітчизника Бена Шелтона, який займає 20-ту сходинку світового рейтингу. Перемогу в матчі, який тривав майже три години ігрового часу, Корда оформив на тай-брейці вирішального сету.

ATP Masters
Шанхай
1/4 фіналу

(26) Себастьян Корда - (19) Бен Шелтон - 6:7(10), 6:2, 7:6(6)

Напевно, можна було передбачити, що у цьому протистоянні буде не так багато брейків. Ось і в першому сеті зустрічі спортсмени впевнено брали власні подачі і, здавалось, все найцікавіше буде відбуватися на тай-брейці. Але загострилась боротьба ще на підступах до цього вирішального подовженого гейму. 

Корда несподівано забуксував на власній подачі саме в той момент, коли публіка вже морально готувалась до тай-брейку. Шелтону лишалось тільки подати на сет, але і Бен раптово занервував - цей гейм він віддав супернику під нуль. Ну а тай-брейк видався дуже напруженим і закінчився з рахунком 12:10 на користь Шелтона.

Весь другий сет Бен боровся із самим собою. У Шелтона раз-по-раз виникали труднощі на власній подачі. По суті, не було жодного гейму, в якому Корда не дістався б до брейк-поінтів. Тричі Себастьян взяв гейм на прийомі - ще один гейм він таки дозволив Бену захистити, хоча і мав цілих 4 сет-боли на прийомі. Втім, точно можна було сказати, що Себастьян виглядає набагато стабільніше.

З брейка Корда почав і третій сет. Здавалося б, ця перевага має стати вирішальною, але в середині партії Шелтон доволі несподівано відігрався. Так матч докотився до другого тай-брейку, на якому Себастьян мав перемагати ледь не розгромно. Корда повів з рахунком 6:1, але упустив 5 матч-болів поспіль! Можливо, було б справедливо, аби Шелтон став автором неймовірного камбеку, але з шостого матч-болу, який Себастьян заробив трохи згодом, Корда таки поставив крапку у зустрічі.

У півфіналі Мастерса в Шанхаї Себастьян Корда зіграє проти поляка Хуберта Хуркача, який трохи раніше переграв представника Угорщини Фабіана Марожана.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне