Теніс України у соцмережах

Катаріна Завацька з матч-болу упустила перемогу в другому колі змагань в Монастірі


Українська тенісистка Катаріна Завацька не зуміла пробитися у чвертьфінал змагань категорії WTA-250 в Тунісі. На стадії другого кола Катаріна в трьох сетах поступилась представниці Іспанії Нурії Паррісас-Діас, яка займає 135-ту сходинку поточного світового рейтингу. Прикрою цю поразку робить той факт, що Завацька була близька до перемоги і не реалізувала матч-бол у другій партії протистояння.

WTA-250
Монастір, Туніс
2-й раунд

Нурія Паррісас-Діас - (Q) Катаріна Завацька - 4:6, 7:5, 6:2

Початок зустрічі можна назвати вкрай важким для української тенісистки. Катаріна Завацька програла вже стартовий гейм на власній подачі, причому його Катаріна буквально провалила, а не віддала суперниці у серйозній боротьбі. В середині сету Завацька відігралась, але вже наступний гейм на подачі знову став випробуванням для Катаріни - цього разу Паррісас-Діас оформила важкий брейк. 

І от саме з рахунку 2:4 Катаріна повністю перехопила ініціативу. Спочатку українська тенісистка оформила зворотній брейк під нуль, а потім і вдруге поспіль відзначилась на прийомі. Після цього брейку Завацькій лишалось тільки подати на сет, що українка успішно зробила.

Перебіг подій у другому сеті вселяв справжній оптимізм. По-перше, на самому старті цього відрізку зустрічі Катаріна повела з брейком. По-друге, свої подачі Завацька раз-по-раз вигравала доволі впевнено. Катаріна навіть заробила матч-бол на прийомі, втім Нурія відігралась. Здавалося б, трагедії з цього робити не варто - перевага солідна, в наступному геймі можна подавати на перемогу, але...

Але тут почався справжній жах для Завацької і повноцінний камбек у виконанні іспанської тенісистки. Паррісас-Діас завадила Катаріні подати на матч, а в наступному геймі на прийомі Нурія оформила ще один брейк, тож лишила українську спортсменку навіть без "таю" в другому сеті.

Ну а вирішальну партію після такого фантастичного порятунку Нурія провела буквально на одному диханні. На прийомі у Завацької не виходило геть нічого, а на власній подачі Катаріна діяла далеко не так впевнено, як хотілося б. Паррісас-Діас обмежилась двома брейками, хоча по факту, могла вигравати цей сет і розгромно.

У чвертьфіналі змагань в Монастірі Нурія Паррісас-Діас зіграє проти ще однієї української тенісистки Лесі Цуренко, яка на стадії другого кола переграла американку Клер Лю.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі