Теніс України у соцмережах

Аріна Сабаленко віддала всього 1 гейм Марії Саккарі в першому матчі Підсумкового турніру WTA


Лідерка поточного світового рейтингу Аріна Сабаленко з розгромної перемоги починає виступи на Підсумковому турнірі WTA. В матчі групового етапу Аріна знищила представницю Греції Марію Саккарі, яка займає 9-ту сходинку поточного світового рейтингу. Сабаленко віддала суперниці всього 1 гейм і впоралась за годину із чвертю ігрового часу.

WTA Finals
Канкун, Мексика
Група A (Bacalar)

Аріна Сабаленко - Марія Саккарі - 6:0, 6:1

Давайте будемо відвертими, багатьом експертам і вболівальникам сама участь Марії Саккарі у Підсумковому Турнірі WTA не давала спокою - все-таки результати грецької тенісистки протягом поточного сезону, особливо на великих змаганнях ну точно не вражають. Марія в 2023-му році подолала стартовий раунд Турнірів Великого Шолому лише в Мельбурні, де зупинилась у третьому колі. На всіх інших "мейджорах" Саккарі програвала вже у першому ж матчі.

Так, напряму в Канкун Саккарі не відібралась, але отримала місце у вісімці найкращих за підсумками сезону після того, як з WTA Finals була змушена знятися Кароліна Мухова. І ось тепер, після стартової поразки від Сабаленко, критики на адресу Марії буде в рази більше.

Рахунок цього матчу говорить сам за себе. Так, можливо Марія і заслуговувала на те, аби врятуватися від "баранки" в стартовій партії. Принаймні, у грецької тенісистки був непоганий шанс на прийомі вже після того, як Аріна повела в рахунку із брейком. Але в тому геймі Саккарі спочатку не реалізувала потрійний брейк-поінт, а потім і ще одним брейковим м'ячем не скористалась. Сабаленко ж подачу захистила, а після цього оформила ще два брейки і взяла стартовий сет під нуль.

По суті, могла Аріна зробити те саме і в другій партії. Сабаленко повела із двома брейками в дебюті цього відрізку зустрічі - 5:0 і виграла, таким чином, 11 перших геймів поєдинку. Лідерка світового рейтингу навіть до матч-болів на прийомі у 12-му геймі дісталась, але Саккарі рахунок розмочила. Розраховувати на більше Марія просто не могла - на матч Сабаленко подала під нуль.

Таким чином після стартового ігрового дня Аріна Сабаленко очолила групу Bacalar на Підсумковому турнірі WTA. Також перемогу в двох сетах має в своєму активі у цьому квартеті Джессіка Пегула, яка на старті WTA Finals обіграла представницю Казахстану Єлєну Рибакіну.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне