Теніс України у соцмережах

Марта Костюк в напруженій боротьбі поступилась росіянці і не зуміла вийти у чвертьфінал змагань в Токіо

Українська тенісистка Марта Костюк завершує виступи на змаганнях категорії WTA-1000 в Пекіні на стадії третього кола. В боротьбі за вихід у чвертьфінал турніру Марта в трьох сетах поступилась спортсменці без прапора Людмилі Самсоновій, яка займає 22-гу сходинку поточного світового рейтингу. Зустріч тривала майже 3 години ігрового часу.

WTA-1000
Пекін, Китай
3-й раунд

Людмила Самсонова - Марта Костюк - 6:4, 6:7(4), 7:5

На самому початку зустрічі Марта зіткнулась із серйозними проблемами на власній подачі. Вже в стартовому геймі поєдинку Самсонова зуміла оформити брейк. Зачепитися на прийомі росіянці вдалось і в наступному геймі на подачі Костюк, втім його українська спортсменка з двох брейк-поінтів таки захистила.

В середині партії спортсменки влаштували справжній обмін брейками. Спочатку Костюк ліквідувала відставання в рахунку, але вже за кілька хвилин знову програла власний гейм. Зворотній брейк Марта оформила вже в наступному геймі, але після нього українка вкотре невпевнено відіграла на власній подачі. І ось ця перевага, нарешті, стала ключовою - Самсонова вдало подала на перемогу в сеті.

Друга партія почалась з успіху на прийомі у виконанні Костюк. В середині сету Людмила відігралась, а у дев'ятому геймі могла здобути вирішальну перевагу, але Марта продемонструвала характер і захистила подачу з п'яти прихованих матч-болів у суперниці. В підсумку українська тенісистка перевела сет на тай-брейк і вже на ньому здобула перемогу в партії.

Вирішальну партію Костюк почала куди впевненіше, ніж два попередні ігрові відрізки. У напруженій боротьбі українська тенісистка оформила одразу два брейки поспіль, але здаватися Самсонова не збиралась. Одну програну подачу росіянка ліквідувала одразу ж, а другий зворотній брейк вона оформила в середині сету. Здавалося, що доля зустрічі буде вирішена на другому в матчі тай-брейці, але в останній момент Марта знову упустила власну подачу і віддала таким чином путівку у чвертьфінал своїй суперниці.

В чвертьфіналі змагань в Пекіні Людмила Самсонова зіграє проти представниці Латвії Альони Остапенко, яка трохи раніше переграла американку Джессіку Пегулу.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне