Теніс України у соцмережах

Бен Шелтон на тай-брейці вирішального сету здолав Янніка Зіннера на шляху в 1/4 фіналу Мастерса в Шанхаї

Американський тенісист Бен Шелтон виходить переможцем із напруженого протистояння із Янніком Зіннером на стадії четвертого кола Мастерса в Шанхаї. Бен, який отримав на турнірі 19-й номер посіву, зумів здобути вольову перемогу над 6-ю ракеткою турніру лишень на тай-брейці вирішального сету. Зустріч тривала більше двох із половиною годин ігрового часу.

ATP Masters
Шанхай
4-й раунд

(19) Бен Шелтон - (6) Яннік Зіннер - 2:6, 6:3, 7:6(5)

Багато хто з експертів вже поспішав вивести Янніка Зіннера ледь не у фінал Мастерса в Шанхаї. Так, його половина сітки добряче постраждала від вильоту топових тенісистів на ранніх стадіях.  Даніїл Медвєдєв, Хольгер Руне, Каспер Рууд, Александр Звєрєв, Алекс де Мінор, Фелікс Оже Альяссім - всі ці спортсмени вже завершили боротьбу в Шанхаї і італійський спортсмен дійсно міг вважатися головним претендентом на вихід у титульний матч з цієї частини турнірної таблиці. Головним, втім, далеко не єдиним. 

Хоча, початок зустрічі показав, що претензії Янніка цілком підтверджуються рівнем його тенісу. Зіннер дуже швидко оформив брейк і, по суті, не дав Шелтону ніяких можливостей для того, аби повернутися в боротьбу за стартову партію. Більше того, під завісу сету італієць ще раз відзначився на прийомі і зробив, таким чином, свою перемогу в сеті ще й максимально впевненою та показовою.

Але головну проблему Зіннера ми всі прекрасно знаємо - відсутність тої самої стабільності, якою мають вирізнятися справжні топ-спортсмени. Одного провалу італійця Шелтону цілком вистачило для того, аби перевернути хід поєдинку. Провал цей стався у четвертому геймі другого сету, який Зіннер віддав під нуль на власній подачі. Всі чотири розіграші Бен взяв (навіть не пишу слово "виграв") на невимушених помилках Янніка. А вони були на будь-який смак - і зриви, як по довжині, так і в коридор. Ну а шалений аут після більш ніж зручної можливості зіграти смешем. 

Зіннер ніби у гру повернувся, але вже був тінню самого себе зразка стартової партії. Яннік і в наступному геймі на власній подачі мав проблеми у вигляді брейк-поінту, але його італійський спортсмен відіграв. Втім, із головним завданням на завершення другого сету - боротьбою на прийомі - Яннік точно не впорався. Шансів повернутися в партію Шелтон йому просто не дав. 

Вирішальна партія розпочалась із фантастичної можливості для Бена повести із брейком і в ній. Але тепер вже Зіннер продемонстрував характер і втримав подачу з п`яти брейк-поінтів. Сплеск активності трапився і ближче до завершення сету, коли у обох спортсменів були шанси на прийомі, але й тут брейку глядачі так і не побачили. 

Цілком логічно і справедливо, що сет завершився тай-брейком. І от його початок сміливо можна називати провалом у виконанні Зіннера. Яннік програв 4 стартові розіграші і, здавалося б, опинився у безнадійній ситуації. Але тут раптово занервував і сам Шелтон, який дозволив італійцю відігратися. Правда, емоційним сплеском Зіннер не скористався і з першого ж матч-боллу дозволив американцю поставити крапку в протистоянні. 

Тепер у чвертьфіналі Мастерса в Шанхаї на нас чекає американське дербі - Бен Шелтон зіграє проти свого співвітчизника Себастьяна Корди, який трохи раніше переграв представника Аргентини Франсіско Черундоло.  

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне