Теніс України у соцмережах

Іга Свьонтек в напруженій боротьбі здолала Каролін Гарсію і вийшла до півфіналу змагань в Пекіні

Польська тенісистка Іга Свьонтек стає півфіналісткою змагань категорії WTA-1000 в китайському Пекіні, на яких вона отримала 2-й номер посіву. На стадії 1/4 фіналу Іга в трьох партіях здолала представницю Франції Каролін Гарсію, яка займає 10-ту сходинку світового жіночого рейтингу. Дві стартові партії зустрічі завершились лише на тай-брейках, а от у третьому сеті Свьонтек розгромила суперницю, віддавши їй лише 1 гейм.

WTA-1000
Пекін, Китай
1/4 фіналу

(2) Іга Свьонтек - (9) Каролін Гарсія - 6:7(8), 7:6(5), 6:1

Максимальний градус боротьби у першому сеті підтверджує бодай той факт, що протягом усього стартового відрізку зустрічі жодна із тенісисток не дозволила суперниці нав`язати боротьбу на прийомі. За всю партію глядачі так і не побачили жодного брейк-поінта, та й тай-брейк видався більш ніж бойовим. На його початку Свьонтек упустила один розіграш на власній подачі і Гарсія, у підсумку, отримала подвійний сет-бол, втім не скористалась своїм шансом. Правда, сет Іга виграти так і не зуміла - за рахунку 8:8 вона знов дозволила Гарсії оформити міні-брейк і цією перевагою Каролін вже скористалась сповна.

В другій партії Іга взялась за справу серйозно і досить швидко не просто повела в рахунку із геймом на прийомі в активі. Свьонтек оформила і другий поспіль брейк, чим зробила свою перевагу в рахунку більш ніж комфортною. Але навіть її польській спортсменці не вистачило для спокійної перемоги в сеті. Один брейк Каролін відіграла моментально, а ось другий - вже в той момент, коли Свьонтек вийшла подавати на партію. 

На тай-брейці другого сету сценарій всієї партії, фактично, повторився. Знову саме Іга пішла у відрив одразу з двома міні-брейками, але навіть рахунок 5:1 на її користь не гарантував польській тенісистці спокійної перемоги. Гарсія знову відігралась, але Іга таки дотиснула суперницю і перевела зустріч у вирішальний сет.

На ньому списувати Гарсію з рахунків не хотілось навіть після того, як французька тенісистка знову відставала в рахунку із двома брейками - досвід порятунку із такої ситуації у Каролін в цьому матчі вже був. Але цього разу Свьонтек діяла максимально ефективно і свою подачу не програвала. Так, при подачі на перемогу у Іги виникли певні труднощі - польська спортсменка не реалізувала потрійний матч-бол, але до брейк-поінтів Гарсію вона так і не підпустила і з п`ятої спроби таки поставила переможну крапку в цьому протистоянні. Зустріч, до речі, тривала майже 2 години і 40 хвилин ігрового часу. 

Тепер у півфіналі змагань в Пекіні Іга Свьонтек зіграє проти американської тенісистки Коко Гофф, яка у своєму чвертьфінальному поєдинку впевнено переграла представницю Греції Марію Саккарі

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі