Теніс України у соцмережах

Хуберт Хуркач програє вже на старті змагань в Токіо

Чемпіон Мастерса в Шанхаї польський тенісист Хуберт Хуркач не зумів подолати навіть стартовий раунд змагань категорії ATP-500 в Токіо. В першому колі турніру Хуберт на тай-брейці вирішального сету програв китайському спортсмену Чжічженю Чжану, який займає 57-му сходинку поточного світового рейтингу. Зустріч тривала трохи більше двох із чвертю годин ігрового часу.

ATP-500
Токіо, Японія
1-й раунд

Чжічжень Чжан - Хуберт Хуркач - 3:6, 6:4, 7:6(4)

Зустріч Хуберт почав із програної власної подачі, але доволі швидко польський тенісист вирівняв гру і повернувся у боротьбу за стартовий сет. В середині партії Хуркач оформив зворотній брейк, потім втримав непростий гейм на власній подачі, під час якого йому довелось відіграти одразу два брейк-поінта, а за кілька хвилин польський тенісист вже лідирував в рахунку, адже зумів іще раз відзначитися на прийомі. Хуберту лишалось лишень подати на партію, що він успішно і зробив, вигравши вирішальний гейм під нуль.

Коли на початку другої партії Хуркач повів із брейком, спокуса списати китайського спортсмена з рахунків була аж надто серйозною. Втім Чжан зумів повернутися в матч. В середині партії Чжінчжень оформив зворотній брейк, а в десятому геймі китайський тенісист знову зачепився на прийомі і з другого сет-болу поставив переможну крапку в партії.

Вирішальний сет брейків не подарував. Фактично, єдиний шанс на прийомі за всю партію був саме у Хуркача, але в середині сету польський тенісист не скористався подвійним брейк-поінтом, а загалом за той гейм не реалізував три брейкові м`ячі. А от тай-брейк Хубер розпочав просто провально - програвши одразу 2 розіграши на власній подачі. Цікаво, що Хуркач в боротьбу повернувся - з рахунку 1:5 польський тенісист оформив 2 міні-брейки і перетворив цифри на табло в 4:5. Втім, два наступних розіграші на власній подачі Хуркач знову програв, що і коштувало Хуберту всього матчу в цілому. 

В другому колі змагань в Пекіні Чжіньчжен Чжан зіграє проти Аслана Карацева, який вчора переграв минулорічного фіналіста Френсіса Тіафо із США.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі